پرسش های متداول

1آیا افزودن ویتامین A و D به شیر تاثیر نامطلوب بر آن می گذارد ؟
خیر ، شیر منبع غنی از کلسیم است بنابراین افزودن ویتامین A و D علاوه بر غنی شدن شیر ، هیچگونه تاثیر نامطلوبی در اجزای ترکیبی دیگر آن ندارد و به جذب بهتر کلسیم نیز کمک می ماید .
2شیرهای غنی شده با چه موادی غنی می شوند و مصرف آنها بیشتر به چه افرادی توصیه می شود ؟
معمولاً شیر با ویتامین D ، ویتامین A ، ویتامینهای گروه B و آهن غنی می شود که مصرف آنها برای بدن لازم است . تمام افراد می توانند از شیرهای غنی شده استفاده کنند اما شیرهای غنی شده با ویتامین D بیشتر به افرادی توصیه می شود که در شهرهای آلوده زندگی یا عوامل دیگری مانع رسیدن نور خورشید به آنها می شود . چنین افرادی با استفاده از شیرهای غنی شده می توانند دیگر ویتامینهای مورد نیاز بدن خود را نیز تامین کنند .
3در هرم استاندارد غذایی مصرف چند گروه از مواد غذایی تاکید شده است ؟
بر 5 گروه مواد غذایی که شامل شیر و فرآورده های آن (2تا4 واحد) ، گوشت و جانشینهای آن (2تا3واحد) ، میوه ها و سبزیها (3تا5واحد) ، نان و غلات (6تا 11 واحد) ، چربی و شیرینی به مقدار کم. در هرم های جدید غذایی در اروپا و امریکا چربی و شیرینی از هرم غذایی حذف شده و دلیل آن دریافت کافی این گروه از گروه های غذایی ذکر شده است .
4شیر به چه ماده غذایی گفته می شود؟
تراوش های طیبعی غدد پستانی حیوانات پستاندار،معمولاً گاو که در اثر دوشش حیوان سالم در طی دوره معمول شیر دهی و در شرایط کاملاً بهداشتی بدست آمده و عاری از آغوز باشد و چیزی به ان اضافه و یا کم نشده باشد را شیر گویند.
5چرا به شیر عنوان کاملترین غذا اطلاق می شود؟
بدن انسان به شش گروه مواد غذایی شامل آب،پروتئین،چربی،قند،مواد معدنی و ویتامین ها نیاز دارد.شیر هر شش ماده مغذی مورد نیاز انسان را با نسبتی با نیاز انسان در خود دارد.
6منظور از پاستوریزه کردن چیست؟
در فرآیند پاستوریزاسیون از دما و زمان مناسب برای نابودی همه میکروبهای بیماری زا استفاده می شود. و حداقل تاثیر را بر کاهش ارزش غذایی شیر دارد.در صنعت غالباً از روش سریع با حرارت بالا استفاده می شود.در این روش شیر خام دریافتی پس از گذراندن مراحل کنترل اولیه،عبور از دستگاه صافی،استاندارد کردن چربی و هموژن شدن تحت تاثیر دمای 75 تا 78 درجه سانتی گراد به مدت 15 ثانیه قرار می گیرد و سپس بلافاصله تا دمای کمتر از 5 درجه سانتی گراد سرد می شود.
7 منظور از استریلیزه کردن چیست؟
یکی از روش های سالم سازی شیر در سیستم صنعتی،استریل کردن آن است. استریل شدن،استفاده از حرارت شدید برای از بین بردن همه میکروبهای بیماری زا و غیر بیماری زا و غیر فعال کردن آنزیم های مقاوم به حرارت است.در این روش شیر در دمای 135 تا 145 درجه سانتی گراد به مدت 2 تا 4 ثانیه قرار می گیرد.
8منظور از هموژنیزه کردن شیر چیست؟
همژنیزه یعنی شیری است که چربی آن به روش مکانیکی خرد و به اجزای ریز و کوچک تبدیل شده است. در این روش چربی موجود در شیر به سطح ان نمی آید و خط خامه تشکیل نمی شود و شیر در حرارت 55 تا 60 درجه سانتی گراد قرار می گیرد.
9آیا مصرف شیر باعث کاهش وزن می گردد؟
تحقیقات علمی نشانگر آن است که فرآورده های شیری در رژیم غذایی می تواندکالری بدن را کنترل کند و موجب کاهش ذخیره چربی شود.کلسیم موجود در شیر،سوخت و ساز سلولهای چربی را افزایش می دهد و مانع ذخیره چربی در بدن بویژه در اطراف شکم و کمر می شود.کلسیم موجود در شیر علاوه بر تسریع در سوخت و ساز بدن،از تبدیل کربوهیدرات ها به چربی جلوگیری می کند که نتیجه آن جلوگیری از چاقی و تسریع در کاهش وزن است.
10 آیا افراد مبتلا به دیابت نیز می توانند ازشیر استفاده نمایند؟
بله،قند شیر دیر هضم است و برای بیماران مبتلا به دیابت مضر نیست زیرا ضمن تأمین نیازهای بدن به عنوان وعده غذایی یا میان وعده و نوشیدنی هیچگونه ضرری برای مبتلایان به دیابت ندارد.بعضی از مطالعات بر تاثیر قند شیر (لاکتوز)بر افزایش ترشح انسولین در بدن دلالت دارد.
11چرا بعضی از افراد در صورت مصرف شیر دچار عوارض گوارشی می شوند؟چگونه این عدم تحمل را ازبین ببرند؟
لاکتوز قند اختصاصی شیر است و آنزیم لاکتاز در بدن وظیفه تجزیه قند لاکتوز را به عهده دارد.چنانچه پس از مرحله شیرخوارگی،مصرف شیر در رژیم غذایی کودک کم و یا قطع شود،به تدریج آن میزان ساخت آنزیم لاکتاز در بدن بسیار کاهش می یابد.با کاهش ترشح آنزیم لاکتاز در بدن افراد بویژه بزرگسالان،عدم پذیرش شیر پدید می آید و اغلب پس از مصرف شیر دچار عوارض گوارشی مثل نفخ،دل پیچه و اسهال می شوند. با مصرف تدریجی شیر،آنزیم لاکتاز مجدداً در بدن ساخته شده و عدم پذیرش بدن به لاکتوز به تدریج رفع می شود.
12 بهترین جایگزین شیر برای کسانی که پس از اعمال روش مصرف تدریجی شیر،همچنان دچار عدم تحمل لاکتوز می باشند چیست؟
بهترین جایگزین برای اینگونه افراد،استفاده از شیرکم لاکتوزیا فرآورده های تخمیری شیری به ویژه ماست،کفیر و یا محصولات پروبیوتیک است.استفادهاز قرص لاکتاز نیز برای این افراد در کنارمصرف شیر توصیه میشد
13 آیا با فریز کردن شیر خاصیت و ارزش غذایی آن کاهش می یابد؟
شیر را می توان منجمد کرد و انجماد شیر تاثیری بر ارزش غذایی شیر ندارد.اما خروج از انجماد باید در هوای محیط و به تدریج صورت پذیرد چون در غیر اینصورت ممکن است ترکیبات شیر حالت دوفاز پیدا کنند.
14آیا مصرف فرآورده های شیری در کاهش کلسترول تاثیر گذار است؟
بله،رژیم غذایی حاوی مقادیرزیاد میوه و سبزی و مصرف مستمر 3 واحد شیر و فرآورده های شیری کم چرب موجب کاهش کلسترول تام و LDL به میزان 7 تا 9 درصد می شود.
15شیر ارگانیک چگونه شیری است؟و از لحاظ ارزش غذایی چه تفاوتی با دیگر شیرها دارد؟
شیر ارگانیک شیری است که دام آن تحت شرایط ویژه تغذیه شده باشد.یعنی در تولید علوفه دام آن از کود و سم استفاده نشده باشد و هیچ گونه تغییرات ژنتیکی در آن ها صورت نپذیرفته باشد.این نوع شیر از سلامت بیشتری برخوردار بوده و البته قیمت بالاتری نیز دارد.
16نوشیدن شیر با کدامیک یک از غذاها و یا داروها برای بدن مشکل ایجاد می کند؟
اصولاً نباید داروها را همراه با شیر مصرف کرد و لازم است بین مصرف شیر و دارو در حدود 5/1 ساعت فاصله باشد.دارو بهتر است با آب مصرف شود. اگر شیر در بین وعده های غذایی مصرف شود اثر بخشی بیشتر دارد.بهتر است شیر را در صبح،میان وعده بین صبح و ظهر (ساعت 10-11)،میان وعده بین ظهر و شام(ساعت16-18)و یک ساعت قبل از خواب مصرف نمود.
17چرا بعضی از اوقات شیر تبدیل به ماست نمی شود؟
دلایل زیادی داردکه به 2 مورد آن اشاره می شود: 1- مایه مورد استفاده مایه کهنه و نامناسبی است.2- شیر ممکن است حاوی مواد باز دارنده رشد میکروبی باشد.

شكايات

1برای شکایت در مورد تخلفاتی که در فروش شیر و فرآورده های آن وجود دارد چه اقدامی می توان انجام داد ؟
موارد اشکال درخصوص کیفیت ، فساد محصول و یا سیستم توزیع کارخانه به واحد شکایات شرکت تولید کننده اطلاع داده می شود و تخلفات مغازه داران و فروشگاهها می بایست با شماره تلفن 124 ، به سازمان بازرسی و نظارت بر توزیع کالا و خدمات اطلاع داده شود و يا از طريق تكميل فرم شكايت در صفحه شكايت مشتري سايت

ارتباط با مدیر عامل